divendres, 16 de febrer del 2018

15 de Febrer: Que hi haurà?


Avui hem començat la sessió en un vídeo sobre unes frases que a mi personalment m'han fet reflexionar molt. Vos convide a escoltar un trosset  i que vosaltres mateixos reflexioneu.





Aquest vídeo que molta gent atribueix a Pablo Neruda en realitat és d'una autora portuguesa que li diuen Martha Madeiros. La idea de Juanfra era que nosaltres diguérem que pareix de Pablo Neruda però Àngela que esta feta un espòiler professional i prompte ens ha descobert qui era la vertadera autora. En conclusió no et pots fiar de les coses que es diuen per internet perquè simplement moltes vegades no són certes.

Després d'aquesta introducció hem fet una pràctica que consistia a esbrinar que hi havia dins d'una caixa que Juanfra ens ha repartit sense obrir ni trencar la caixa.


1. Mètode indirecte pel qual ens ajude a definir les característiques del contingut de la caixa.
·         - Sacsejar la caixa per escoltar quin soroll fa.
·        -  Pesem la caixa buida i la nostra per saber el pes de què hi ha dins.
·        -  Olorem la caixa.
·         - Mesurar la capacitat interior de la caixa buida.

Després d'escoltar el soroll de la caixa podem obtenir informació sobre el material i el nombre d'objectes, la grandària d'aquests.

2. Fer una taula amb aparells de mesura i l'acció que faríem amb ells.
Aparell de mesura
Accions
La mà
Sacsejar
La oïda
Escoltar
El nas
Olorar
Pes
Mesurar la massa
Cinta mètrica
Mesurar la grandària interior


3. Apunta les dates obtingudes.
Acció realitzada
Resultat obtingut
Sacsejar
Hi ha més d’un objecte dins
Escoltar
Hi ha un nombre elevat d’objectes partits
Olorar
No feia olor a res
Mesurar la massa
Buida: 77g.  Caixa nostra: 138,8
Massa del contingut: 61,8
Mesurar el volum interior
10cmx6cmx3,5cm

4. Analitza les dades obtingudes i fes conclusions.
Les conclusions a les que hem arribat és que el contingut de la nostra caixa te forma de granulat, esta plena de molts objectes petits, creguem que mes de 50, el soroll no es metàl·lic. El volum de la caixa es de 210cm3.

5. Hipòtesis
La hipòtesis a la que hem arribat es que la caixa estava plena de arròs.



Aquest tipus d’activitats es realitzen molt en les classes d’infantil ja que els nens tenen molta curiositat i els encanta portar objectes i que la resta de la classe els endevine.
En el cole on jo treballava una activitat que es feia cada setmana en el protagonista de la setmana es que portava un objecte de sa casa empaquetat i la resta de companys havien de fer-li preguntes sobre l’objecte, la mestra anava apuntant les respostes i després entre tots han de dir de quin objecte es tracta.

Activitat proposada per a la classe d’infantil
Desenvolupament de l’activitat: La mestra posarà una safata amb un objecte al seu interior. El nen amb els ulls tapats i sols amb el tacte haurà de tocar l’objecte i a través de les preguntes que farà a la resta de la classe haurà de descobrir de quin objecte es tracta.
L’objectiu principal d’aquesta activitat és que els nens es donen compte que per mitjà de la manipulació, en aquest cas, es poden descobrir diverses característiques d’un objecte en concret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada