dimecres, 18 d’abril del 2018

17 d' Abril: Comencem amb els èssers vius

Avui hem començat la segona part de l'assignatura que va sobre els éssers vius! 


Aquesta part sí que em pareix molt més interessant que la primera i per això vaig molt més motivada. Per començar la classe com cada dia hem vist el curtmetratge anomenat: "Lemonade vs orange a love story animated short film movie".


Aquest curt ens dona dues clares lliçons, per un costat ens ensenya el roin que pot ser la competitivitat entre les persones. Aquest sentiment pot arribar a ser tan gran que no t'importa xafar a persones que estimes pel simple fet d'arribar més lluny que elles en els objectius plantejats. Al final ens adonem que si fem la feina conjuntament arribem molt més lluny que si anem xafant-nos els uns als altres!

Per una altra banda ens ensenya la importància de no perdre els costums tradicionals davant de les modernitats, en aquest cas ens posa l'exemple dels sucs que es feien de forma tradicional als que hi ha al final del curt que són prefabricats. Hem de fomentar la feina tradicional i de les xicotetes empreses davant de les grans superfícies, ja que així ajudarem molt més al desenvolupament del poble.




Finalment hem entrat en matèria amb la pregunta: Perquè hi ha tanta diversitat a la natura?






La major part de la comunitat científica afirma que a partir del big bang.El nostre planeta abans tenia una temperatura molt elevada on era impossible tenir vida. Durant anys es va refredar poc a poc, tenim terra, aigua i una temperatura mitjanament alta i en eixes condicions es  va produir una descàrrega elèctrica (eren els trons) i es originar un primer caldo on van sorgir les primeres bateries i d'ací altres éssers vius unicel·lulars, després pluricel·lulars i amb l'evolució van anar modificant-se el pluricel·lular.

Que és un ésser viu?

És un conjunt d'àtoms i mol·lècules que formen una estructura organitzada i complex que es relaciona amb l'ambient i amb un intercanvia de matèria energia d'una forma ordenada i que té la capacitat d'exercir les funcions bàsiques de la vida d'una forma ordenada i que té la capacitat d'exercir les funcions bàsiques  de la vida que son la nutrició, la relació i la reproducció de tal manera que els éssers vius actuen i funcionen per si mateixos sens pedre el seu nivell estructural fins la seua mort.  

La mínima longetivitat d'un ésser viu es d'un dia i la té el mosquit.






Quina és la unitat bàsica per la qual estan formats tots els éssers vius?

La cèl·lula; per a aprofundir un poc mes en aquest tema posaré un esquema dels diferents tipus de cèl·lules que puga'm trobar.








Quines funcions necessita realitzar un ésser viu per a viure?

Les funcions bàsiques que realitzen els éssers humans per a poder viure són:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada