divendres, 27 d’abril del 2018

26 d'abril: Exposem!

Per començar avui em vist el curt anomenat "El regalo".



El vídeo que hem vist avui m'ha agradat molt perquè ens ajuda a veure la importància a vegades que tenen els animals sobre la nostra vida. Es pot veure com gràcies a la nova mascota el nostre protagonista que no volia eixir de casa ni fer res després de perdre una cama, es motiva i s'adona que encara que tinga les seues dificultats i haja d'adaptar-se un poc al seu entorn pot continuar fent les activitats que feia abans. El gosset li ensenya una gran lliçó i és que amb esforç, tenacitat i constància tot es pot aconseguir en aquest món.

Després de veure el curt hem entrat en un debat sobre els videojocs i l'addicció que poden crear avui en dia als més jóvens. La meua opinió sobre el tema és molt clar, es tracta de posar límits. Els nens necessiten com en tot, tenir límits, i més davant d'un videojoc que si fas un mal ús d'ell et pot provocar un tipus d'addicció que com hem vist en el següent vídeo pot inclús arribar a fer que perdres totalment el control sobre tu mateix.



Nosaltres com a futurs docents dins de la nostra aula també haurem de posar uns límits i unes normes perquè els xiquets tinguen clar quines coses de cap manera es poden fer i quines seran les conseqüències de no complir aquestes normes.

Per finalitzar la classe hem començat amb les exposicions sobre els nostres animals preferits. Jo he exposat la primera i no he fet al meu animal preferit, he fet un animal que crec que es pot treballar perfectament a infantil en els més menuts ja que es un animal molt proper a ells. Us deixe l'enllaç del meu prezi per si en un futur us pot ajudar per a qualsevol cosa.





dimecres, 25 d’abril del 2018

24 d'abril: El dia del llibre

Per començar el dia d'avui i com en habitual en aquesta assignatura hem vist un curt anomenat "The easy life". Aquest curt tracta sobre esforçar-se en la vida però poder aconseguir els teus objectius.


Pense que és molt important que tot el món es planteja uns objectius als quals poder arribar tard o prompte, objectius sempre realistes perquè si no després sentim frustració, però objectius al cap i a la fi. Quan una persona no s'esforça per aconseguir allò que vol i intenta agafar el camí fàcil, segurament no es realitzarà com a persona i tard o prompte li passarà el que li ha passat a la xiqueta del curt que es convertirà en "una nina".


Vivim en una societat on ens eduquen per a competir els uns contra els altres i qui més destaca a la fi és qui sol arribar als "grans llocs de treball".
Està clar que qui alguna cosa vol en aquesta vida seu ha de treballar però sempre esforçant-se, passet a passet i sense perdre mai la motivació per allò que sempre has volgut, aquest és el secret segons el meu punt de vista per a anar creixent i madurant.

Després del curt hem corregit l'activitat de la làmina, on havíem de preguntar als nens quin dels dibuixos que apareixen en ella són éssers vius i per què.





Ja que tinc la sort de poder comptar amb nens sempre que ho necessite per la meua feina els vaig ensenyar la làmina a un nen de la classe de 3 anys, a un nen de 4 i a un nen de 5 anys.

El que és m'ha cridat l'atenció de les seues respostes ha sigut que consideren a l'os de peluix un ésser viu perquè parlen amb ell, i el cotxe perquè es meneja i els porta als llocs on ells volen.

Després d'exposar l'activitat Juanfra ens ha explicat que molts nens tendeixen a personificar alguns objectes o que de vegades degut a les pel·lícules o dibuixos que veuen en la tele creuen que éssers inerts com pot ser un cotxe tenen vida. A aquestes edats els nens classifiquen depenent del que ells consideren "vida" i no segons les funcions vitals.



Per finalitzar i com estem en la setmana del llibre JuanFra ens ha dut diversos llibres sobre ciència que ens poden ajudar en un futur. Ha repartit un a cadascú i el pròxim dia l'haurem de presentar. Aquest és el que a mi m'ha tocat.


divendres, 20 d’abril del 2018

19 d' Abril: El meu Robert

Per a començar la classe d'avui i com és molt normal amb aquesta assignatura hem vist un curtmetratge anomenat "Front of the class".




En aquest curt i podem veure a un xiquet que té la malaltia de Toureg i com és discriminat en un principi per tot el món perquè és molt més fàcil llevar-se un problema de damunt que ajudar al nen a què s'integre. Encara sort que sempre queda gent com el director de l'escola que fa entendre a la resta de la comunitat educativa que si tractem a un nen amb algun tipus de dificultat de la mateixa manera que tractem a la resta segurament aquest nen viurà més feliç, s'integrarà i nosaltres podrem desenvolupar la nostra feina amb molta més satisfacció.


Després d'aquest vídeo introductori, la meua companya Laura ha exposat el seu animal, en aquest cas la vaca i ens ha explicat les característiques d'aquesta, d'on ve, com es reprodueix etc. 


 Per finalitzar la classe, cadascú ha fet al seu home-gespa. Aquesta activitat la podrem realitzar en xiquets d'infantil i resultarà molt motivadora per a que els nens es facen carreg cadascun del seu home-gespa i per a que vagen adonant-se del canvis que es produeixen al anar creixent l'herba.






dimecres, 18 d’abril del 2018

17 d' Abril: Comencem amb els èssers vius

Avui hem començat la segona part de l'assignatura que va sobre els éssers vius! 


Aquesta part sí que em pareix molt més interessant que la primera i per això vaig molt més motivada. Per començar la classe com cada dia hem vist el curtmetratge anomenat: "Lemonade vs orange a love story animated short film movie".


Aquest curt ens dona dues clares lliçons, per un costat ens ensenya el roin que pot ser la competitivitat entre les persones. Aquest sentiment pot arribar a ser tan gran que no t'importa xafar a persones que estimes pel simple fet d'arribar més lluny que elles en els objectius plantejats. Al final ens adonem que si fem la feina conjuntament arribem molt més lluny que si anem xafant-nos els uns als altres!

Per una altra banda ens ensenya la importància de no perdre els costums tradicionals davant de les modernitats, en aquest cas ens posa l'exemple dels sucs que es feien de forma tradicional als que hi ha al final del curt que són prefabricats. Hem de fomentar la feina tradicional i de les xicotetes empreses davant de les grans superfícies, ja que així ajudarem molt més al desenvolupament del poble.




Finalment hem entrat en matèria amb la pregunta: Perquè hi ha tanta diversitat a la natura?






La major part de la comunitat científica afirma que a partir del big bang.El nostre planeta abans tenia una temperatura molt elevada on era impossible tenir vida. Durant anys es va refredar poc a poc, tenim terra, aigua i una temperatura mitjanament alta i en eixes condicions es  va produir una descàrrega elèctrica (eren els trons) i es originar un primer caldo on van sorgir les primeres bateries i d'ací altres éssers vius unicel·lulars, després pluricel·lulars i amb l'evolució van anar modificant-se el pluricel·lular.

Que és un ésser viu?

És un conjunt d'àtoms i mol·lècules que formen una estructura organitzada i complex que es relaciona amb l'ambient i amb un intercanvia de matèria energia d'una forma ordenada i que té la capacitat d'exercir les funcions bàsiques de la vida d'una forma ordenada i que té la capacitat d'exercir les funcions bàsiques  de la vida que son la nutrició, la relació i la reproducció de tal manera que els éssers vius actuen i funcionen per si mateixos sens pedre el seu nivell estructural fins la seua mort.  

La mínima longetivitat d'un ésser viu es d'un dia i la té el mosquit.






Quina és la unitat bàsica per la qual estan formats tots els éssers vius?

La cèl·lula; per a aprofundir un poc mes en aquest tema posaré un esquema dels diferents tipus de cèl·lules que puga'm trobar.








Quines funcions necessita realitzar un ésser viu per a viure?

Les funcions bàsiques que realitzen els éssers humans per a poder viure són: