dijous, 8 de març del 2018

6 de març: Tornen els fantasmes de les antigues ciencies

Per començar la classe d'avui i tenint en compte que estem molt a prop del 8 de Març hem vist un curt relacionat amb la ciència i el genere.



Després hem fet una xicoteta reflexió sobre molts científics coneguem i moltes científiques i a mi m'ha cridat molt l'atenció que sols coneixia el nom d'una científica Marie Curie.


En el curt se'ns dona el nom de diverses científiques i dels seus descobriments però sobretot m'ha cridat l'atenció un nom James Barry cirugia del exèrcit britànic que en morir es va descobrir que era una dona.



https://www.elespanol.com/cultura/historia/20170113/185732238_0.html

Històries com aquestes ens fan pensar fins a quin punt hem arribat de vegades les dones per simplement tenir els mateixos drets que un home, perdre la seua identitat i haver de fingir que eres una persona que en realitat no eres, es el coste que moltes vegades hem de pagar per poder complir els nostres somnis.

Una vegada finalitzada aquesta xicoteta reflexió ens em introduït de nou en MATÈRIA i avui li ha tocat el torn a uns nous membres de la família científica, el VOLUM i la DENSITAT.

El volum és la quantitat d'espai que ocupa un cos, com més matèria més volum, es mesura en m3.


La densitat és la divisió entre la massa d'un objecte i el volum que ocupa. Es representa per mitjà d'aquesta fórmula






Per a entendre aquest concepte Juanfra ens ha explicat la història d'Arquimides i la corona del rei Hieron.



El volum de qualsevol cos es pot mesurar tirant-lo dins de l'aigua, mesures el que ha pujat el nivell d'aigua abans i després de tirar l'objecte i traus el seu volum.


1 cm 3 és igual a un dau




1dm3 és igual a un cartó de llet






1m3 és igual a una llavadora




El volum d'un cos es trau multiplicant l'ample pel llarg.

Per finalitzar la classe hem hagut de mesurar diferents objectes per poder traure el seu volum aquests han sigut els resultats meus i de Laura.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada